Zuivelhoeve Roden

Stilton soep

Benodigdheden:

2 middelgrote ui
4 stukken bleekselderij
100 gram boter
80 gram bloem
150 ml. droge witte wijn
2 liter bouillon (kip of kalf)
600 ml. melk
450 gram Stilton kaas in kleine stukjes gesneden
4 eetlepels slagroom
zout en peper
kleine stukjes appel (met schil voor de garnering)

Snij de ui in kleine stukjes en de bleekselderij in dunne plakjes (maar niet te dun zodat ze later terug te vinden zijn in de soep). Smelt de boter in de pan, voeg de ui en selderij toe, bak deze voor korte tijd, voeg dan de bloem toe en laat dit ongeveer één minuut koken.

Haal dit van het vuur, roer er de wijn en de bouillon doorheen. Zet dit weer op het vuur en breng dit langzaam aan de kook onder voortdurend roeren tot de soep dikker wordt. Laat dit vervolgens 25 minuten sudderen.

Voeg de melk toe en laat dit twee minuten sudderen. Haal dit van het vuur en roer de Stilton kaas er doorheen.

Voeg vervolgens de slagroom toe, en zout en peper naar smaak. Garneer de soep met appel stukjes.


filiaal